Ukens 7 ryddetips – små ryddesteg gir gode resultater
Ukens 7 ryddetips - små steg gir gode resultater, er for deg som ønsker gode resultater uten å måtte rydde i mange timer. Det er for deg som ikke helt vet hvor du skal begynne å rydde, og for deg som trenger inspirasjon i ryddeprosessen din. Dette er et innlegg i en serie av ukentlige innlegg hvor jeg deler 7 enkle ryddetips du kan fordele utover uken din. Små steg hver dag.
Det er det du gjør hver dag, som holder hjemmet ditt ryddig. Er du skippertaksrydder, vil du kanskje oppleve at det er ryddig akkurat etter at du har ryddet. Men ganske raskt er du tilbake til utgangspunktet, før du begynte å rydde. Skal du skape varige resultater, må du altså rydde oftere, men du må ikke nødvendigvis bruke så mye tid.
Er du usikker på hvor du skal begynne å rydde, er disse små ryddetipsene en fin start.
Gjennom ukens 7 ryddetips får du hver uke helt konkrete ryddeoppgaver du kan gjøre. Ikke vil de bare ta deg mot målet ditt om et ryddig hjem, men de vil hjelpe deg å øve på ryddingen. Jo oftere du øver, jo letter blir det for deg å holde det ryddig. Oppgavene du får er fine å fordele utover uken. Du kan med andre ord gjøre en oppgave hver dag. Min anbefaling er at du setter av 15 minutter hver dag til disse oppgavene. Blir du ikke ferdig kan du fortsette neste dag, og neste dag, helt til du er ferdig.
Etabler en sorteringsstasjon
En av utfordringene når du rydder er hvor du skal gjøre av de tingene du ikke lenger har bruk for, som ikke passer deg, som kanskje er ødelagt eller som du ikke har lyst å beholde.
En sorteringsstasjon kan avhjelpe deg med mellomlagringen, som ofte kan oppstå i en ryddeprosess. Da vet du alltid hvor du skal legge fra deg ting, inntil det er klart å ta de med ut av hjemmet ditt. Det vil gjøre ryddeprosessen så mye enklere.
Det kan være lurt å sette av en fast dag i måneden for å kjøre bort ting som skal på gjenbruk, gis bort ol. Målet kan være å få ryddet unna mest mulig fram til denne dagen slik at du får samlet opp litt før du skal av sted. Da er det også lettere å gjennomføre turen.
Be om hjelp om du trenger det, sjekk åpningstider på gjenbruk og avtal dato med hjelperne dine.
Sett av tid til å fotografere tingene du skal selge og legg disse ut med nødvendige opplysninger.
Planlegging er viktig
Skal du lykkes med ryddereisen din må du sette av tid til å rydde. Du må prioritere det om det er viktig for deg. Planlegging av ukens ryddeoppgaver er fint å gjøre enten søndager eller tidlig på mandag. Det er fint å kunne øve seg på å sette av tid til disse 7 ukentlige ryddetipsene. Da er du i gang, med små steg. Se gjerne over kalenderen din, hva er viktig for deg å rekke over i uken som kommer, hva kan du rett og slett fjerne fra kalenderen slik at du kan prioritere rydding. God planlegging handler ikke om å skrive en lang og detaljert to do liste som det er urealistisk å komme gjennom i løpet av en uke. God planlegging er å prioritere noen få oppgaver som er viktig for deg å få gjennomført.
Vil du gå mer i dybden på ryddeprosessen?
Det er fint å jobbe med helt konkrete ryddeoppgave i løpet av uken, og kombinerer du dem med gode og daglige ryddevaner, vil du om ikke så lenge oppleve den gode ryddeflyten i hverdagen din. De 5 hverdagsoppgavene som er grunnpilarene i Rydd bort rotet sin ryddemetode, er det jeg anbefaler alle å starte ryddereisen sin med. Ved å øve deg på disse oppgavene blir du ikke bare kjent med deg selv og hvilken organiseringstype du er, men også hvor rotet ditt oppstår og hvilke ting du har bruk for i hjemmet ditt.
Her kan du lese mer om de 5 daglige oppgavene som holder hjemmet ditt ryddig.
For deg som ikke vil gå glipp av ukens 7 ryddetips, er du velkommen til å melde deg på mitt ukentlige nyhetsbrev som kommer ut hver fredag. I tillegg får du hver måned en ny kalender med de 5 daglige hverdagsoppgavene, som du kan laste ned og benytte som sjekkliste.