juni 11

0 comments

Rydd opp i serveringsdeler og salatboller – kjøkkenrydding

By Nina Bakken Bye

juni 11, 2019


Rydd opp i serveringsdeler og salatboller

Rydd opp i serveringsdeler og salatboller på kjøkkenet ditt. Noen av oss elsker å servere middagen rett fra kasserollen mens andre av oss foretrekker å bruke serveringsboller og fat. Uansett hva du foretrekker, er jeg sikker på at det finnes en eller flere deler av denne typen i kjøkkenet ditt også.

Nå skal du finne fram alt du har av serveringsfat, serveringsboller og salatboller. I denne omgang er det alt som hører med til middagsservering vi skal konsentrere oss om. Bakeboller ol. skal vi ta for oss litt senere.

  • Start med å kaste alt som er ødelagt. Mye av det som skal serveres er varmt og det kan være skummelt om noe skulle gå i stykker med varmt innhold.

  • Sett så til side alt du bruker hver dag, flere ganger i uka eller måneden. Dette kan du selvfølgelig beholde.

  • Nå står det kanskje fortsatt noen ting igjen på kjøkkenbordet ditt. Dette kan være ting du sjelden bruker. Kanskje er du lei av disse tingene, men så er de for gode til å kastes. Da er det på tide å kvitte seg med noe.

Gjenbruksbutikker tar gjerne imot brukt kjøkkenutstyr som er helt og i god stand. Eventuelt kan du forsøke å selge noe av det du ikke har behov for lenger. Det er mange som er på jakt etter spesielle deler eller flere deler til et gammelt middagservise.

Kombinerte produkter er smart og plassbesparende. Ildfaste skåler og fat som kan benyttes både til selve matlagingen, men også serveringen, er både tidsbesparende og plassbesparende. Vurder gjerne slike boller og fat dersom du skal kjøpe nytt.

Salatboller og salatslynger.

Det finnes mange produkter på markedet og noen av oss kan ha opptil flere slike oppbevart i skuffer og skap. Nå skal du igjen skaffe deg en oversikt over det du har, og det du virkelig trenger. Hvor ofte bruker du salatboller, hvor mange har du og hva har du egentlig behov for? Har du alt for mange, kvitter du deg med noen av disse på samme måte som serveringsfatene.

Ta en titt på smarte oppbevaringsløsninger for kjøkkenet på Rydd bort rotets Pinterest konto.

Rydd opp i serveringsdeler og salatboller

Hold vedlike ditt ryddige kjøkken gjennom sonerydding. En uke hver måned har kjøkkenet fokus når vi grunnrydder. Les mer om sonerydding her. Meld deg også på nyhetsbrevet. Hver søndag, samt den 1. i hver måned, sender jeg deg en epost med påminnelse om hvilken sone vi rydder i og nyttige ryddetips.

Her finner du flere “Dagens ryddetips