Rydde i håndklær og kluter - Uke 39
Denne uken rydder vi i sone 5 som er hovedbadet eller et ekstra rom. Ukens ryddeprosjekt kan du dele opp og ta over flere dager avhengig av hvor mye du har som skal gjennomgås.
Myke, velduftende håndklær og kluter. Overfylte skap, badehåndklær, gjestehåndklær, slitte håndklær, gamle håndklær, stygge håndklær, julehåndklær, babyhåndklær og favoritthåndklær. Det finnes mange kategorier å putte håndklær i, og denne uken skal vi ta et dypdykk i alle håndklær og kluter som finnes i hjemmet vårt. Dersom du finner det praktisk kan du også ta med kopphåndklær og kjøkkenkluter når du gjør denne oppgaven.
Nyttige tips
1. Start med å lete fram håndklær og kluter for å få en oversikt over alt du har. Oppbevarer du håndklærne flere steder i huset er dette spesielt viktig. Vi kan tro at vi har oversikt over alt, selv om det ligger lagret i bokser og skap rundt omkring, men det er ikke før alt ligger på ett sted at du ser hvor mye du faktisk har. Og da er det store spørsmålet.... Trenger du virkelig alt det du ser foran deg? Kunne du ha kvittet deg med noe og fått bedre plass?
2. Nå skal du sortere. Legg til side alt som er slitt, misfarget og sjelden eller aldri i bruk. Dette kan du gi bort til feks. Fretex som gjenbruker gammelt tøy, eller du kan dele noe av dette opp til kluter for bruk i garasje, til hagebord, drivhus ol.
3. Noen synes det er viktig med stil og bruker overhodet ikke håndklær som ikke passer inn på badet eller kjøkkenet. Da er det smart å kvitte seg med/gi bort håndklær som ikke er i bruk. Det tar opp unødvendig plass. Men uansett om du er opptatt av stil eller ikke, det finnes alltid noen håndklær innerst i skapet som aldri blir brukt. Nå er det på tide å gi slipp på disse.
4. Jo færre håndklær og kluter du har, jo mer er de i bruk og jo mer nytte har du av dem. En tommelfingerregel er å ha to sett håndklær per person i familien. Det vil si et dusjhåndkle, et mindre håndkle og en klut. I tillegg er det greit å ha noen ekstra sett til gjester. Men.... dette er selvsagt individuelt avhengig av hvor ofte dere vasker og hvor mange og hvor ofte dere har gjester.
5. Samme sorteringsteknikk kan du benytte for kjøkkenhåndklær og kluter. Hvor mange trenger du egentlig? Husk dette neste gang du ser et lekkert kjøkkenhåndkle i lin som du bare MÅ ha...
Oppbevaring
I dag er det mange som har to eller flere bad hvor håndklær oppbevares. Det kan være greit å ha faste sett med håndklær som hører hjemme på de forskjellige badene. Det gjør det enklere når du skal legge på plass etter vask. Du vet alltid hvor håndklærne hører hjemme og kan legge de på riktig plass med en gang.
Som alltid er det greit å dele opp hyller og skuffer i rom dersom det er små kluter som skal legges på plass. De kan rulles eller brettes avhengig av hva du foretrekker og hvor stor plass du har.
Noen liker å rulle kluter sammen i en kurv på gjestetoalettet slik at hver gjest får sin egen klut. Hygienemessig er dette bra, også med mange barn i huset, men du må tenke gjennom hvor ofte du kan vaske, tørke og rulle sammen disse klutene. Det må være praktisk og greit i hverdagen.
Trenger du nye oppbevaringsløsninger finner du Rydd bort rotets anbefalinger her.
Sjekk gjerne ut Pinterestkontoen vår for flere oppbevaringstips.
Hvor mange ting klarer du å kvitte deg med?
Månedens tema for august er - Reduser antall ting. Hvis du motiveres av å telle antall ting du kaster, selger eller gir bort, så fortell meg hvor mye du klarte å kvitte deg med etter denne ukens ryddeprosjekt. Jeg tar en oppsummering over det jeg klarer å kvitte meg med den 1. i hver måned. Og jeg begynner denne uken.... 🙂
Jeg håper du blir fornøyd med resultatet av denne ukens ryddeprosjekt. Del gjerne et bilde meg meg om du har lyst. Det hadde vært utrolig gøy å se resultatet. Du kan legge ut bilde på Rydd bort rotets facebookside. Eller du kan legge ut et bilde på instagram og tagge bildet med #Ryddbortrotet eller varsle meg med @ryddbortrotet slik at jeg får sett bildet.