Alle kan sette seg et mål om å rydde opp i hjemmet sitt og holde det ryddig. Men ikke alle vil klare å gjøre det som skal til for å nå målet. Skal du lykkes med å nå ryddemålet ditt, må du være villig til å gjøre jobben som ligger i forkant. Å sette et ryddemål er enkelt. Men det å gjøre jobben, som skal til for å nå målet, det viser seg gang på gang å være krevende for mange. Skal du lykkes med å nå ryddemålet ditt, må du gjøre ryddejobben. Alle de ryddeoppgavene som ligger der foran deg, det er veien til målet. Og alt starter egentlig med innstillingen din. Hvem du vil være? Vil du være den som rydder eller den som ikke rydder? Dette er kunnskap som vil hjelpe deg å nå ryddemålet ditt.
Vil du være den som rydder eller den som ikke rydder?
Vi snakker ofte om å finne motivasjon til å rydde. Motivasjon er imidlertid ikke noe du finner, men noe du må skape selv, gjennom handlinger du gjør. Når du oppsøker sosiale medier for å titte på organiseringsvideoer, da oppsøker du noe som skaper inspirasjon og som kanskje motiverer deg til å gjøre noe aktivt, slik at du får til det samme. Du ser målet og du ser hva du må gjøre for å få det til. Er målet fristende nok, og det er enkelt å gjennomføre, vil du være motivert til å gjennomføre.
Når du leter etter kunnskap om hvor du bør starte en ryddereise, og hva du bør gjøre for å klare å rydde opp i hjemmet ditt, da skaper du motivasjon. Du ønsker å gjøre endringer og du leter etter metoder for å få det til. Du trenger inspirasjon, kunnskap og noe som får deg i gang. Dette er et godt utgangspunkt.
Når du bestemmer deg for å være den som rydder, i stedet for den som ikke rydder, skaper du motivasjon til å rydde. Du tenker positivt. Det vil hjelpe deg å nå ryddemålet ditt. Fordi du ønsker det.
Tenk på det, og test det ut. Hvem vil du være? Hvem forteller du deg selv at du er og vil være?
Hva skjer om du forteller deg selv at du ikke er en rydder, at du aldri klarer å rydde, at du er født uorganisert. Gjør det deg motivert til å gjøre ryddejobben som skal til?
Kanskje kjenner du noen som har et ryddig hjem. Hva tror du de gjør for å holde det ryddig i hjemmet sitt. Jo, selvsagt, de rydder. Det er mye å lære av de som rydder. Legg merke til hva de gjør i hverdagen når du har mulighet til det. Hvordan snakker de om rydding, eller snakker de om rydding i det hele tatt?
Kanskje kjenner du også noen rotekopper. Hva kjennetegner dem? Har de et ønske om å rydde opp eller trives de slik de har det. Hører du de snakke om rydding? Noen er komfortabel med "rotet" rundt seg. De trives slik det er og har ingen drøm om å rydde opp. Kanskje ikke før det er absolutt nødvendig.
Ofte er det det slik at de som unnskylder rotet eller unnskylder seg med at de ikke har tid til å rydde, gjerne er de samme som har ryddemål de drømmer om å nå, men som ikke lykkes. De snakker om hva de har lyst til å få til, men de får ikke gjort jobben som skal til for å nå ryddemålet.
Dersom du har et ryddemål eller en drøm om et ryddig hjem, og det er viktig for deg å nå dette målet, da vil jeg at du skal starte med å fortelle deg selv at du er den som rydder.
vaner vil hjelpe deg å bli den du vil være
Du er innstilt på å bli en rydder. Da er det på tide å se på hvilke ryddevaner du har i hverdagen din. For visste du at vanene dine kan hjelpe deg å bli den du ønsker? Når du innfører gode ryddevaner i hverdagen din, da er du en rydder. Da vil du klare å nå ryddemålet du har satt deg.
Rydd bort rotets 5 daglige ryddeoppgaver er laget for å komme i gang med gode ryddevaner, med små steg.
Når du øver på å re opp sengen, starter du dagen med en god vane.
Når du rydder opp etter deg det du trekker utover i løpet av dagen, øver du på å rydde jevnt og trutt, du er en rydder.
Når du sjekker kalenderen din og tar kontroll, gir du deg selv kontroll og mulighet til å prioritere.
daglige små steg
Det er ikke gjort over natten å endre ryddevaner, men vil du noe nok, er det mulig. Gjør det med små steg, jevnt og trutt, i stedet for i skippertak av og til. Noen vaner kan være krevende å venne seg til. Og vi vet alle at noen vaner nesten er umulig å slutte med. Spesielt om det er en behagelig vane, som for eksempel å spise sjokolade... Ofte er det bare små justeringer som skal til for å endre vaner. Men fordi vi sikter på målet i stedet for de små etappene, kan de nesten virke umulig å oppnå.
Dersom du vil bli en rydder, er det viktigste at du må ønske å bli det, og du må være villig til å gjøre jobben. De små stegene hver dag. De små, nesten umerkelig endringene som skjer hver dag.
I Rydd bort rotets ryddeklubb, jobber vi med daglige oppgaver som nesten umerkelig endrer vanene våre. Litt etter litt går medlemmene fra skippertak til jevnlig og daglig rydding med synlige resultater. Dette skaper ryddemotivasjon i hverdagen, og det er da du lykkes i å nå ryddemålene dine. Det er da du blir en rydder, som ikke snakker om rydding, eller drømmer om rydding, men gjør jobben og når målene.
Har du lyst til å teste ut Rydd bort rotets 5 daglige ryddeoppgaver kan du laste ned min gratis startguide, som hjelper deg med å komme i gang. Her får du en kalender med oversikt over oppgavene og sjekklister du vil ha nytte av i startfasen.