Klær som må repareres? Slik holder du orden
En knapp mangler eller et glidelås har blitt ødelagt, du finner et hull i en genser, eller en rift på en allværsjakke. Hva gjør du?
Vi er mange som er regelrett for dårlige til å reparere klær som er skadet. Noen ganger kan vi fortsatt bruke klærne, men andre ganger må vi faktisk ta et valg om vi skal reparere eller kaste.
I dag skal du lage deg en repareringsbase for ødelagte klær. Basen må være lett tilgjengelig. Selv bruker jeg en metallboks som ikke er alt for stor til dette bruket. Min står på hobbyrommet, men det kan være vel så praktisk å ha den på vaskerommet sammen med litt sytråd, nåler og en liten saks. Den lille symappen kan få plass i boksen.
Med en egen repareringsbase må du bestemme deg for å ta et valg hver gang du legger noe nedi. Kan plagget virkelig repareres? Kan du reparere plagget eller må du ha hjelp? Kommer du til å bruke plagget når det er reparert? Har du råd til å betale for reparasjon? Kommer du virkelig til å reparere plagget?
Avhengig av svarene dine må du vurdere om du skal sette bort jobben, reparere selv, gi bort, selge med feilen plagget har, eller kaste i feks. gjenbruksboksene. Kun det du vet kommer til å bli reparert av deg, skal ned i boksen.
Noen er knallflinke på reparering og får det unna i en fei, andre lar det ligge og ligge. Hvilken type er du? Hvis reparering ikke er noe problem, men utfordringen er å huske på, da er en slik base smart. I tillegg kan du legge inn en påminning i kalenderen eller på mobilen om at du må reparere det som ligger i kurven. Det siste fungerer veldig bra for min del. Jeg legger inn en slik påminning 1 gang i måneden. Ligger det noe i kurven blir det reparert, er den tom, blir jeg igjen minnet på det om 1 måned.